CASE: SPÆNDENDE PROJEKT TIL NORDIC RADAR SOLUTIONS

– 15/01/20

De seneste to måneder har Prodan arbejdet på et projekt til Nordic Radar Solutions, som har udviklet et uafhængigt radarsystem til objektdetektering og realtidstrusler i lufthavne og deres omgivelser. Konceptet er kaldt Foreign Object Debris, Drone and Bird-Aircraft Strike Avoidance, også kendt som FODBASA.

Opgaven har været utrolig spændende og trukket på mange af vores kernekompetencer herunder laserskæring, bearbejdning, buk, svejsning og ikke mindst montage.

Nordic Radar Solutions skaber øget sikkerhed
I løbet af et år, sker der typisk 200-250 rapporterede sammenstød med fugle og vildt, kaldt birdstrikes i danske lufthavne. Nordic Radar Solution løser dette problem med deres teknologi, der scanner lufthavnen kontinuerligt. Denne metode fjerner risiko for menneskelige fejl og problemer med dårligt sigtbarhed. Det gør også, at køretøjspatruljer til periodisk inspektion af landingsbaner ikke længere behøves,og kollisioner mellem fly og fremmedlegemer i lufthavnen kan undgås med denne teknologi. 

Højteknologisk overvågning af start- og landingsbaner
Nordic Radar Solutions’ system er baseret på radarsensorer med højopløsnings-kameraer. Radarens vigtigste funktion er, at overvåge og scanne start- og landingsbaner for fremmedlegemer. Det kunne f.eks. være fugle og droner, der kunne skabe en sikkerhedsrisiko.

En spændende opgave for Prodan
Den tomme container blev leveret til Prodan, hvorefter vores dygtige medarbejdere har fremstillet alle løsdele og mekaniske dele til hejseværket og tagkonstruktionen. Herudover har vi også monteret alt det mekaniske i containeren, så den var klar til EU Horizon 2020.

Læs mere om virksomheden lige her.