SVÆRGODSBEARBEJDNING – BEARBEJDNING AF STORE EMNER

BEARBEJDNING AF SVÆRGODS – BOREMØLLER OG FRÆSEVÆRK TIL SVÆRGODSEMNER

Bearbejdning af sværgods og store emner kræver specielle maskiner, kompetencer samt god plads, og det har vi hos Prodan. Vi har boremøller og bore/fræseværk til bearbejdning af sværgodsemner, og ved anvendelse af den mest moderne teknologi udfører vi arbejde, der kræver stor præcision og små tolerancer. Vi håndterer effektivt både små og store serier – så hvad enten der ønskes bearbejdning af et stort eller mindre emne, kan vi være behjælpelige.
Vi er særligt specialister i store emner, der kræver vores specielle maskiner.
 

FPT BEARBEJDNINGSCENTER

Sværgodsbearbejdning: Vores FPT bearbejdningscenter er den maskine, hvor vi kan bearbejde de største emner i en automatiseret fræse- og boreproces. Maskinen, vi benytter i vores FPT bearbejdningscenter, er kendt for koblingen mellem avanceret teknologi, nøjagtighed og pålidelighed inden for bearbejdning af emner.
 
Emner, der skal bearbejdes, kan veje helt op til 50 tons og være op til 10 meter lange. På en del af planet er der et rundbord, som kan dreje 360 grader trinløst. For yderligere detaljer om vores FPT bearbejdningscenter, kan du tilgå maskinlisten her.
 
Der er også mulighed for at få specialdesignet et fixtur, hvis opspændingen kræver det.

BEARBEJDNING AF STORE EMNER UD FRA KUNDENS TEGNING OG ØNSKER

FPT bearbejdningscenteret programmeres ud fra kundens tegning og værktøjernes bevægelser. Værktøjerne udskiftes automatisk i løbet af processen – og der er cirka 60 forskellige værktøjer at vælge mellem. Mens processen er i gang, er det muligt at programmere og klargøre til næste proces.  
 
Når emnet er færdigbearbejdet, kontrollers alle mål, og herefter er emnet klar til levering.
 
Fra FPT bearbejdningscentret leverer vi blandt andet til: Landbrugsindustrien, Vindindustrien og Kranindustrien.

BEARBEJDNING AF SVÆRGODS I BOREMØLLER

I vores boremøller kan vi dreje og fræse store emner, som ikke kan bearbejdes i mindre bearbejdningscentre.

Emnerne, der skal bearbejdes, placeres horisontalt i boremøllen. Placeringen justeres, så bearbejdningen kommer til at foregå med stor præcision. Bearbejdningsprocessen programmeres på baggrund af kundens tegning. Efter programmeringen foregår hele bearbejdningen automatisk.

I den mindste boremølle kan vi bearbejde emner med en diameter på op til 1,8 meter, mens den store boremølle kan bearbejde emner med en diameter på op til 3,4 meter. For yderligere detaljer om vores boremølle, se maskinlisten her.

KVALITETSKONTROL OG DOKUMENTATION PÅ BEARBEJDEDE EMNER

Når emnerne er færdigbearbejdet i boremøllen, bliver de kontrolleret i vores kvalitetskontrol. Her programmeres vores avancerede måleudstyr, så vi kan dokumentere, at de færdige emner lever op til kundens krav og forventninger. Målingerne foregår automatisk og med 1/100 mm nøjagtighed.

Vi bruger typisk boremøllerne til bearbejdning af både små og store emner til Maskinbyggere, Landbrugsindustrien og Vindindustrien. Vi leverer over hele landet: Jylland/Østjylland, Fyn, Sjælland, København, Århus og Randers m.v.