Laserskæring, plasmaskæring, flammeskæring og kantbukning af metalplader

Vores erfarne team er meget kompetente inden for både laserskæring, plasmaskæring samt flammeskæring. Vi er ligeledes erfarne inden for kantbukning af metalplader og gør altid vores yderste for at leve op til vores kunders ønsker og krav.
Hos Prodan tager vi et stort ansvar i vores arbejde, og vi sætter en ære i at levere en god kvalitet med stor nøjagtighed og en høj finish.

Certificeret i omstempling

Prodan lever op til de procedurer og krav, det kræver for at blive certificeret til omstempling af råmaterialer. Omstempling af materialer medfører, at vi kan bibeholde materialernes chargenummer og sporbarhed.

 

Laserskæring i rustfrit stål, aluminium, stål og dørkplader

Laserskæring er et område, som vi hos Prodan er yderst erfaren og kompetent indenfor. Vi varetager opgaver for virksomheder i både ind- og udland, og vi laserskærer både rustfrit stål, aluminium, stål og dørkplader.

I vores laserafdeling har vi to Amada CO₂-laserskærere. Den ene laserskærer er monteret med tower højlager med sorteringsfunktion, og den anden laserskærer har vekselbord. Begge maskiner har en effektiv programmering med auto nesting - og begge er med til at kunne løfte opgaver for vores kunder, der hver især har individuelle behov og ønsker.

Vores laserskærere giver os rig mulighed for både at lave et flot output, der samtidig lever fuldt ud op til forventningerne omkring kvalitet og præcision.
 

 

Laserskæring af plader efter mål

Vi tilbyder laserskæring af plader i både rustfrit stål, aluminium, tåreplader, dørkplader, perforeret plader, stål og højstyrkestål - og det kan vores team klare med tolerancen +/-0,05 mm. Med vores laserskærere har vi mulighed for at laserskære præcis efter de mål, som vores kunder ønsker. Vi kan laserskære plader helt op til 1540 x 3100 mm, der har en pladetykkelse fra 0,25 til 16 mm.
Af referencer kan vi nævne bl.a. offshore-industrien, fødevareindustrien, forsvarsindustrien, landbrugsindustrien, og kranindustrien. Desuden laserskærer vi også meget til hygiejneindustrien, som kræver en særlig høj finish.

Stålplader i aluzink, aluminium, stål, slidstål og højstyrkestål

Vi kan levere stålplader i forskellige kvaliteter - delvis fra eget lager og fra vore europæiske leverandører. Her de forskellige stålkvaliteter:
Aluzink, Aluminium (AlMg3 5754 - H111 - 6082 - div. dørk og tåreplader), Stål/slidstål/højstyrkestål (Corten - varm/elgalvaniseret - S.235/240 - S.355/ST.52 - Domex 250 i mange kvaliteter - Weldox 700/900 - Hardox 400/500 - Finplade/DC01 am - CK45 - kedelplade - div. perforeret plade, tåre og dørkplade - Raex), Rustfri (4.301/304 - 4.401/316 - foliebelagt - slebet/børstet - varmebestandig RF - Ma253 - SMO254 - perforeret plade - Hastelloy C276 - fjederstål)

 

 

Flammeskæring af større plader

Flammeskæring af emner er en opgave, som vi hos Prodan løfter for mange virksomheder - og vi kan flammeskære plader, der er op til 3 x 13 meter med en tykkelse på op til 150 mm.
Vores flammeskærer kører med op til fire alfa brændere, og vi ved, hvor vigtigt det er at udføre opgaven præcis efter kundens behov, ønsker og krav.

Flammeskæring af prototyper

Vi flammeskærer såvel store serier som små serier samt prototyper efter kundens tegninger eller skitser. Har du brug for hjælp til at lave en tegning, kan vores PTA-medarbejdere også være behjælpelige med det.
Vi flammeskærer f.eks. ofte dele til det automotive marked, maskinindustrien og kranindustrien.

Plasmaskæring i 3D i storformat

Vi tilbyder 3D plasmaskæring med en Hypertherm HPR 400 XD og kan derved levere emner, der fuldt ud lever op til kundens behov og krav. Vores skæremaskine er en kombineret plasma- og flammeskærer fra Messer Multitherm, og vi kan tilbyde at plasmaskære i pladestørrelser helt op til 3 x 13 meter. I forhold til pladetykkelse kan vi endda plasmaskære jern op til 50 mm, rustfrit stål op til 40 mm og aluminium op til 40 mm.

Plasmaskæring af komponenter til fabrik

Ønsker du plasmaskæring af komponenter, der skal viderebearbejdes, kan vi sagtens løse opgaven. Vi plasmaskærer ofte komponenter, der netop skal viderebearbejdes i andre dele af en fabrik. Det kan f.eks. være plasmaskæring af komponenter til kranindustrien eller landbrugsindustrien.

Vi tilbyder kantbukning og kantpresning med 500 ton tryk

Kantbukning eller kantpresning er den mest almindelige metode til bukning af metalplader, og det er en metode, som vores team er yderst kompetent og erfaren indenfor. Uanset hvilken type kantbukning/kantpresning, der er tale om, sætter vi altid en ære i at levere opgaven, således den fuldt ud lever op til kundens krav.
Hos Prodan har vi to kantpressere, der muliggør stort set enhver opgave inden for kantbukning/-presning. Den ene kantpresser er f.eks. en 6-akslet CNC-styret Darley 500 kantpresser, der kan tage emner op til 4,3 meter og arbejder med et tryk på op til 500 ton.

Præcis kantpresning med laseropmåling

Kantpresseren er udstyret med laseropmåling, der muliggør at arbejde med krav om små tolerancer. Vi ved, hvor vigtig præcision er; især når det gælder kantpresning af emner. Netop derfor er laseropmålingen en vigtig faktor.