Fra klassisk underleverandør til system- og totalleverandør

- 24/06/19

Ny strategi har sikret solid udvikling hos Prodan

Prodan har siden en stor vindmøllekunde flyttede sin produktion til Kina og Spanien skiftet kurs og ændret strategi. Det har givet pote! 

Selvom vores bruttoresultat dykkede, blev resultatet mere end fordoblet i 2018 og vi forventer at fortsætte samme kurs i år.

Fra klassisk underleverandør til system- og totalleverandør

Vi er nu tilbage ved vores tidligere aktivitetsniveau. Vi har ændret kurs fra at være en klassisk underleverandør til nu at være en system- og totalleverandør, og det betyder nye spændende kunder i forskellige brancher. Det ses bl.a. ved at 60% af vores aktivitet før var vindmøllebaseret, hvor det nu kun er cirka 3%. 

Win-win for kunder og Prodan

”Vi udvikler os sammen med kunderne og får relationer, der kommer begge parter til gode. Det er en proces, som vi speedede op, og som vi får afsluttet sidst på året og først i 2020” siger vores direktør Per Hastrup.

Vores nye partnerskaber indebærer f.eks. også forslag til produktændring, der kan spare kunden penge. Det skaber bedre dækningsgrad for Prodan og lavere omkostninger for kunden. Derudover tilbyder vi også lagerhotel og logistikløsninger med egne lastbiler.
 

Fra outsourcing til insourcing

Per Hastrup fortæller ”På et tidspunkt var det meget populært at outsource. Nu insourcer vi. Vi laver faktisk en virksomhed i virksomheden. Vi går ud til nogen, der får lavet serieproduktion ude – måske i Østen - og så køber vi nogle nye maskiner med robotter.” Hermed undgår vores kunder bl.a. at flytte komponenter rundt mellem sine leverandører.
 

Prisen er en vigtig faktor

Det har været en tidskrævende proces at vende virksomheden fra at være baseret til vindmøllebranchen til nu at være system- og totalleverandør. Det har også krævet nye kunder og partnere, for at konceptet kunne lykkedes. Vi har investeret i vores nye kunder, der ser muligheder i vores nye koncept. Her er prisen selvfølgelig et vigtigt parameter, hvor vi ønsker at være konkurrencedygtige.
 
 Tilbage til oversigten