Flere faglærte i fremtiden

- 29/10/18

Prodan er med i projektet ”Flere faglærte i fremtiden”, hvor kommunens 8. klasser besøger virksomheder i Randers Kommune. 

Derfor har vi i uge 43, 44 og 47 fornøjelsen af 9 unge, der på 3 x 3 dage skal opleve nogle af de spændende uddannelsesmuligheder, der er på vores maskinfabrik. 


Oplev en maskinfabrik - Følg i en Prodaners fodspor

I løbet af forløbet skal eleverne introduceres til Prodans forskellige arbejdsopgaver og stillinger. De får også en mentor, der skal inddrage eleverne i sin dagligdag. Udover at være med rundt i virksomheden får eleverne også praktiske opgaver, der skal løses.

Alt efter opgavens størrelse, kan eleverne gøre det sammen eller i samarbejde med en lærling eller mentor i virksomheden. Når opgaven er færdig, gør de klar til en mindre fremlæggelse, og får derefter feedback fra os. 


Kun hver 5. søger ind på en erhvervsuddannelse

Der er stor efterspørgsel på flere erhversuddannede i Danmark, og derfor er vi også med fremme, når der skal tages beslutninger. I august 2015 trådte den nye reform i kraft, hvor målet er, at 25% af eleverne efter 9. eller 10. klasse, skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020. 
 
Vores direktionsassistent Helle Ødum sidder i Det Lokale Uddannelsesudvalg for "Smede- og Stålkonstruktion" som repræsentant for Dansk Industri. Så vi er med, når der tages nye beslutninger inden for vores felt.


Tilbage til oversigten